About Me

My Photo
my life
Name:Dygku Nur Ermanizza Bte Awg Kamil Date birth:20.071995 Place of birth: sibu Status:In an Open Relationship with Awang Afiq Nationality:Malaysian school:T:1-2 SMK TIONG HIN,T:3-5SMK TUN ABG HAJI OPENG..<3 :D
View my complete profile

Layan!

Followers

Ermanizza kamil

Ermanizza kamil

photographer

photographer

ngegeh jap jk

ngegeh jap jk

me..:)

me..:)

wiwittt

wiwittt

mena sekali!

mena sekali!

iloveyoubie

iloveyoubie

senyum :)

senyum :)
>
JANGAN CUBA NAK CURI SAYA PUNYA,KALAU KAMU FOLLOW BOLEH LAH... HAHAHA.. ^__^

My lovve

My lovve

syg nya aie..!

syg nya aie..!

menaliarrhhh

menaliarrhhh

boring!

boring!
Dygku Nur Ermanizza Bte Awg Kamil. Powered by Blogger.
Thursday, December 27, 2012
Bismillah menjadi saksi
 Lafaz ku ucap cinta bersemi
 Air mata berlagu seri 
 Berdirilah bersama ku
 Kita berlari bias rona indah sang pelangi
 Di awan yang membiru 
Menyanyilah riang bersama ku 
Kita alunkan melodi cinta
 Antara kau dan aku 
 Teguhlah bersama ku
 Saat aku lemah
 Dan bisa bersama tentang duka dan lara
 Di sini lah di sisi ku senantiasa 
Kita merungkai rahsia Di balik tabir cinta


~Awang Mohd Afiq .b. Awang Zol Kapali ~
Monday, December 10, 2012

PostHeaderIcon sibuuuuuu!

Assalamulaikum 2/12/2012,Perginya kmk dengan keluarga,sehingga 9/12/2012,best ngan best,p boring juak xada molh papa,kan kmk selalu kemas umah,dah biasa bha. mm. Yan beri duit,dah abis sekejap jk,sehari dh xada duit lagi,huhuhu. Boring la,mok jln2 pun xada duit lagi,hilang mood mok jln.. mls nk mdh btw kat sibu tok dah berubah,jadi kck n bandar2 nya besar2 jak. suka2. Time kmk n family tengok umah lama,rasa rindu la pulahhh,sibu tok la banyak kenangan sibu tempat lahir kmk juak bha,okey la tok jk pat kmk mdh,byk gilak kelak,mls juak nk baca. hihiih. Mdh li arhh... I miss sibu

SIBU,SARAWAK

jiran di sibu (kawan dari kecil)






 RH HOTEL






Sunday, December 2, 2012

PostHeaderIcon go to sibu!

Hari tok saya pergi sibu,xsabar mok g sibu,bercuti ngn family kat sibu...yeeaaaa...
yesssssssssssssssssssssssss...sibu tggu kmk okey,kmk datang!


Saturday, December 1, 2012

PostHeaderIcon Sabar Ini Indah!

1. Sabar diletakkan sebelum Solat di dalam firman Allah SWT: "Dan mohonlah pertolongan dengan sabar dan solat" (Al-Baqarah 2:40)
 2. Sabar disebut di dalam Al-Quran lebih dari 70 kali. Antaranya: "Wahai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu (menghadapi kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara kebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran musuh) dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya" (Ali Imran 3: 200)
 3. Sumber kesabaran adalah Iman dan Taufiq daripada Allah. Ia tidak mungkin hanya bergantung kepada azam dan semangat semata-mata. Firman Allah: "Dan bersabarlah kamu, bahawasanya kesabaran kamu itu tidak mungkin melainkan dengan Allah." (An-Nahl 16: 127) 
 4. Sabar juga menjadi nasihat utama yang diberikan oleh Luqman Al-Hakim kepada anaknya ketika menyebut tentang kewajipan solat serta mengerjakan al-amr bil ma'ruf wa an-nahy 'an al-munkar. Firman Allah: "Dan bersabarlah kamu terhadap apa yang menimpa kamu. Sesungguhnya ia merupakan perkara yang memerlukan keazaman (yang kuat)" (Luqman 31: 17) 
 5. Allah juga memberikan khabar gembira kepada orang-orang yang sabar. Firmannya: "Dan berikanlah khabar gembira kepada orang-orang yang bersabar. Iaitu mereka yang apabila ditimpa musibah mereka berkata 'Sesungguhnya kita ini adalah kepunyaan Allah dan kepadaNya jualah kita kembali'. Mereka itulah yang (Allah berikan) kurniaan (dan pengampunan) serta rahmat ke atas mereka, dan mereka itulah orang-orang yang beroleh petunjuk." (Al-Baqarah 2: 155-157)
 6. Mereka yang kehilangan sesuatu kerana sabar, dijanjikan Allah dengan gantian yang lebih baik bahkan terbaik. "Dan Kami pasti memberikan ganjaran kepada mereka yang bersabar, dengan ganjaran yang terbaik di atas apa yang mereka lakukan" (An-Nahl 16: 96) 
 7. Perbuatan-perbuatan baik yang lain, Allah janjikan balasan tertentu untuknya. Akan tetapi, ganjaran sabar tidak Allah tentukan bahkan kepada kadar yang tidak mungkin dapat dihitung. "Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabar bakal beroleh ganjaran mereka dengan keadaan yang tidak dapat dihitung
." (Az-Zumar 39: 10) 
 8. Rasulullah SAW menyifatkan sabar sebagai Dhay� iaitu sumber cahaya. Ertinya, sabar itu adalah sumber kepada kebaikan-kebaikan yang lain.
 9. Kerana sifat sabar, Allah SWT menjadikan segala urusan orang-orang yang beriman itu baik. Rasulullah SAW bersabda: "Sungguh ajaib perihal orang mukmin, sesungguhnya semua urusan mereka adalah kebaikan. Dan keadaan ini tidak ada melainkan kepada orang yang beriman sahaja. Sekiranya beroleh kurniaan dia akan bersyukur, maka jadilah kurniaan itu baik untuknya. Manakala apabila ditimpa musibah, dia bersabar. Maka jadilah musibah itu kebaikan untuknya." (Muslim)
 10. Sesungguhnya bala bencana yang ditimpakan Allah ke atas seorang mukmin adalah tanda bahawa Allah menginginkan kebaikan untuknya. Rasulullah SAW bersabda: "Barangsiapa yang Allah mahukan kebaikan untuknya, nescaya Dia akan mengujinya dengan kesusahan" (Al-Bukhari) "Sesungguhnya besar ganjaran adalah dengan besarnya ujian. Sesungguhnya Allah jika Dia mengasihi sesuatu kaum, nescaya mereka akan diuji dengan ujian. Barangsiapa yang redha maka baginya keredhaan Allah. Barangsiapa yang tidak bersabar, nescaya Allah juga tidak akan bersabar dengan mereka!" (At-Tirmizi & Ibn Majah)
 11. Sebahagian daripada sahabat Nabi RA pernah menyebut "Sesungguhnya kami tidak menganggap iman seorang lelaki itu sebagai iman yang sebenar jika beliau tidak bersabar apabila ditimpa ujian."
 12. Sabar mestilah ditangani dengan perasaan tenteram tidak 'melatah' dengan ujian yang datang. Lihat contoh kisah Ibu Musa AS semasa anaknya yang dihanyutkan itu, ditemui di dalam istana Firaun. Firman Allah SWT: "Dan (sepeninggalannya) menjadilah hati ibu Musa kosong (dari sebarang ingatan kerana mengenangkan anaknya). Sesungguhnya nyaris-nyaris menyatakan perihal anaknya itu dengan berterus-terang jika tidaklah Kami kuatkan hatinya (dengan perasaan sabar dan tenang tenteram), supaya tetaplah ia dari orang-orang yang percaya (akan janji Allah)." (Al-Qasas 28: 10)
 13. Sifat sabar adalah sifat yang menjadikan Para Rasul yang Ulul-Azm berbeza martabatnya di sisi Allah berbanding dengan Nabi-nabi dan Rasul yang lain. Mereka adalah Nuh, Ibrahim, Musa, Isa dan Muhammad SAW.
 14. Sabar terbahagi kepada : Sabar di dalam mengerjakan ibadat Sabar di dalam meninggalkan maksiat Sabar di dalam menikmati pemberian Sabar di dalam menghadapi musibah 
 15. Kesimpulan: Sabar adalah sifat utama orang mukmin. Ia punca kepada kebaikan yang lain. Sabar tidak terhasil melainkan dengan latihan dan ketekunan. Semoga Allah mengurniakan kesabaran kepada kita, Ameen. ======================================================================== Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: "Orang yang memulakan salam adalah terlepas daripada sifat sombong dan takabbur" (Riwayat Al-Baihaqi & Al-Khatib) 
Wassalam

Thursday, November 29, 2012

PostHeaderIcon Jiwang! P Copy n paste je.. :P

Makna Cinta Sejati & Teman Sejati Bagus buat merenung…  Kenapa kita menutup mata ketika kita tidur? Ketika kita menangis? Ketika kita membayangkan?Ketika kita berciuman? Ini karena hal terindah di dunia TIDAK TERLIHAT… Kita semua agak aneh… dan hidup sendiri juga agak aneh… Dan ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya SEJALAN dengan kita.. Kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan serupa yang dinamakan CINTA.. Ada hal2 yang tidak ingin kita lepaskan.. Orang2 yang tidak ingin kita tinggalkan… Tapi ingatlah… melepaskan BUKAN akhir dari dunia, melainkan awal suatu kehidupan baru.. Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang tersakiti, mereka yang telah mencari… dan mereka yang telah mencoba.. Karena MEREKALAH yang bisa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka. CINTA yang AGUNG? Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan MASIH peduli terhadapnya.. Adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan kamu MASIH menunggunya dengan setia.. Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum sambil berkata: “Aku turut berbahagia untukmu” Apabila cinta tidak berhasil… BEBASKAN dirimu…Biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas LAGI.. Ingatlah…bahwa kamu mungkin menemukan cinta dan kehilangannya.. Tapi..ketika cinta itu mati.. kamu TIDAK perlu mati bersamanya… Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang.. MELAINKAN mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh. Entah bagaimana…dalam perjalanan kehidupan, kamu belajar tentang dirimu sendiri.. dan menyadari bahwa penyesalan tidak seharusnya ada. HANYALAH penghargaan abadi atas pilihan2 kehidupan yang telah kau buat. TEMAN SEJATI…Mengerti ketika kamu berkata ‘Aku lupa..’ Menunggu selamanya ketika kamu berkata’Tunggu sebentar’ Tetap tinggal ketika kamu berkata: “Tinggalkan aku sendiri” Membuka pintu meski kamu BELUM mengetuk dan berkata: “Bolehkah saya masuk?” MENCINTAI… BUKANlah bagaimana kamu melupakan..melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN.. BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan..melainkan bagaimana kamu MENGERTI.. BUKANlah apa yang kamu lihat.melainkan apa yang kamu RASAKAN.. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan..melainkan bagaimana kamu BERTAHAN.. Lebih berbahaya mencucurkan air mata dalam hati…  dibandingkan menangis tersedu2.. Air mata yang keluar dapat dihapus.. sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang.. Dalam urusan cinta, kita SANGAT JARANG menang.. Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah, kamu TETAP MENANG hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang.. LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri.. Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencintai seseorang. BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita, MELAINKAN karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya. Apabila kamu benar2 mencintai seseorang, jangan lepaskan dia.. jangan percaya bahwa melepaskan SELALU berarti kamu benar2 mencintai MELAINKAN BERJUANGLAH demi cintamu. Itulah CINTA SEJATI. Lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang ‘yang tersedia’ Lebih baik menunggu orang yang kamucintai DARIPADA orang yang berada disekelilingmu Lebih baik menunggu orang yang tepat karena hidup ini terlalu singkat untuk dibuang hanya dengan ‘seseorang’ Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu dan kadang kala, teman yang membawamu ke dalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sadari.  And now find Ur Love ……….

PostHeaderIcon bebas SPM!

*Assalamulaikum*
Hari tok 29/11/2012,kmk last exam PSV..Sekarang kmk dh bebas SPM TOK..ihihihi...happy,tetapi jgn lupa doa paling penting,doa mintak lembutkan hati pemeriksa supaya lembut nyemak kertas2 kita okey.solat jangan lupa ya kunci utama  kita...~Semoga Berjaya  Semua bagi Calon SPM 2012~ AMIN... :D Get a bright future someday! *Sekadar untuk mengingati diri kmk pun dan Sahabat handai~ 
*Waalaikumussalam*


Wednesday, November 28, 2012

PostHeaderIcon Boring!

Assakamualaikum,ktk org...Mok tauk x pa di molh kmk seharian tok,okey la kmk mdh k...Bgun jk dari tido terus g mandi n mkn,alu kemas umah,selepas ya,kmk xtauk pa mok molh,so kmk layan youtube,apa-apa jak cta...mok tauk cta pa,tok kmk post ngn ktk org okey... :D

layan je ! hihihi.. :P


Cinta halal...

Alamat 7 Hari...

Susuhjaga keperawanan di jakarta 2010...

Suatu malam kubur berasap...

Arwah kuntilanak duyung...

Pocong ngesot 2011...

:p :D
Monday, November 26, 2012

PostHeaderIcon lupa mok mdh!

24/11/2012 hari sabtu ya tek,kmk pergi pernikahan cousin kmk,abg nito Fairul Morni bersama pasangan nya kakak Chana Shaanana Haji Wahi,so sweet ehh,pasangan tok,suka kmk tek...ihihih...i like...ihihi...



PostHeaderIcon Layan Cta di youtube!

 ari tok bie kmk ada klas so nya xpat layan kmk,kmk bukan nya mnas,p kmk fhm bha...mm..xpa,kmk mdh jk bha,time nya ada klas kmk layan cta di youtube..
hihiih..best...Mok tauk cta pa...jap k kmk post cta ya..
layan je..

 Azura 2012 (full movie)

Rumah Bekas Kuburan (full movie)

My Last Love (full movie)

Surat Kecil Untuk Tuhan (full movie)

Setannya Kok Masih Ada (full movie)

Layan je okey
ahhahaha...ada nya sedih,ada nya lucu,ada nya best,mcm2 la...ihiihih....kla tok jk mok mdh..bubye n salam...:P
Friday, November 23, 2012

PostHeaderIcon Lagu la!

7 Pelangi~kan Ku Ukir Indah Namamu <3

Even let you go

 Something had along 
 Forever will we go
   The love is never shine 
 Its so hard to say 
   Since you far a way 
 Nothing got to do
   The love is only end 
 To the end of time 
   I'll be missing you 

Cinta kemana 

   Akan ku cari
 Rasa cinta yang pernah ku miliki
   Janji setia 
 Sehidup semati 
   Dan hanya waktu yang
 Yang memisahkan kita 
   Namun semua 
 Telah berakhir untukku 

 Harus ku akui 

   Sampai detik ini 
 Tak akan ku lupa 
    Kisah cinta kita
 Abadi untukku 
   Kan ku ukir indah 
  Even let you go
 Something had along 
   Forever will we go
 The love is never shine


<3 :P

PostHeaderIcon Bersyukur !

Sifat Orang Mukmin Sentiasa Bersyukur di Atas Nikmat dan Rezeki Daripada Allah Sahabat yang dirahmati Allah,
Bersyukur adalah sifat mahmudah yang dimiliki oleh orang mukmin. Sungguh banyak nikmat dan rezeki yang kita perolehi daripada Allah S.W.T. samaada kita sedari atau pun tidak. Sudahkan kita bersyukur hari ini? Berapa kali kita bersyukur hari ini? Apa yang kita syukuri? Kepada siapa kita bersyukur? dan banyak lagi pertanyaan-pertanyaan lain di dalam hati mengenai syukur. Firman Allah S.W.T. yang bermaksud : “Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memberikan pernyataan; 'Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Ku-tambah nikmat-Ku kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih” (Surah Ibrahim ayat 7). Syukur, sesuatu yang mudah untuk di katakan, mudah untuk dijelaskan, tetapi tidak mudah untuk dilakukan. Barangkali sebagian dari kita akan mengatakan, saya selalu mengatakan ‘Alhamdulillah’ kalau mendapatkan suatu kenikmatan, memang benar itulah ucapan yang mesti kita ucapkan tanda bersyukur dengan memuji kebesaran Allah S.W.T. Sedar atau tidak, hidup manusia di alam fana ini tidak akan terlepas daripada menerima nikmat dan rahmat Allah S.W.T. <3
Thursday, October 11, 2012

PostHeaderIcon SPM...SPM....SPM...SPRM.... :'(

   
 Assalamualaikum..Salam semua,ari tok kmk mok cta yang kmk lom sedia nk SPM bha,takut ehhh! Rasa nk tangguh bila menjelang peperiksaan SPM bermula bha,akan tiba xlama lg...Masalahnya walaupun terbit rasa  ragu,bimbang dan takut ,Erma berasa seolah-olah tiada ada apa-apa,padahal memang agak erma tertekan jika mengingatkan subjek yang perlu diulangkaji erma setiap hari..insyaallah erma akan berusaha walaupun erma xlah pande gilak bha...Mcm xcayak jk erma SPM bha,dh besar erma aie..hihiih..bujat li bunyi erma ehh...p erma xakan lupa doa n sembayang,mintak petujuk dari ALLAH....

Mun pat doa akan erma okey...:D erma syg kitak orang bha...thnks...terima kasih..
    ~Waalaikumussalam~
Wednesday, October 10, 2012

PostHeaderIcon me :)


Hai all <3 time tok boring gilak,ya skahati jk bergambar,ahahhaha...ompuan rasa kck...:P
time tok mok g jln..jam 2.35 pm....

Friday, September 28, 2012

PostHeaderIcon SEPI!


   Hari tok kmk rasa sepi gilak...kmk xdh org mok teman kmk bila kmk sedih...mmmnnn...dh nasib erma laa....
Wednesday, September 26, 2012

PostHeaderIcon Aku bukan untukmu

Dahulu kau mencintaiku Dahulu kau menginginkanku Meskipun tak pernah ada jawabku Tak berniat kau tinggalkan aku Sekarang kau pergi menjauh Sekarang kau tinggalkan aku Disaat ku mulai mengharapkanmu Dan kumohon maafkan aku Aku menyesal tlah membuatmu menangis Dan biarkan memilih yang lain Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu Pasti itu terbaik untukmu Janganlah lagi kau mengingatku kembali Aku bukanlah untukmu Meski ku memohon dan meminta hatimu Jangan pernah tinggalkan dirinya Untuk diriku Sekarang kau pergi menjauh Sekarang kau tinggalkan aku Disaat ku mulai mengharapkanmu Dan kumohon maafkan aku Aku menyesal tlah membuatmu menangis Dan biarkan memilih yang lain Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu Pasti itu terbaik untukmu Janganlah lagi kau mengingatku kembali Aku bukanlah untukmu Meski ku memohon dan meminta hatimu Jangan pernah tinggalkan dirinya Meski ku memohon dan meminta hatimu Jangan pernah tinggalkan dirinya Untuk diriku... lirik lagu 'Aku Bukan Untukmu".. <3
Thursday, September 20, 2012
Google lmages kmk! ihihihihih..<3


Sunday, September 16, 2012

PostHeaderIcon I Heart You

kenapa hatiku cenat-cenut tiap ada kamu selalu peluh pun menetes setiap dekat kamu kenapa salah tingkah tiap kau tatap aku selalu diriku malu tiap kau puji aku kenapa lidahku kelu tiap kau panggil aku selalu merinding romaku tiap kau sentuh aku mengapa otakku beku tiap memikirkanmu selalu tubuhku lunglai tiap kau bisikkan cinta you know me so well (you know me so well) girl i need you (girl i need you) girl i love you (girl i love you) girl i heart you i know you so well (i know you so well) girl i need you (girl i need you) girl i love you (girl i love you) girl i heart you tahukah kamu saat kita pertama jumpa hatiku berkata padamu ada yang berbeda tahukah sejak kita sering jalan bersama tiap jam menit detikku hanya ingin berdua tahukah kamu ku takkan pernah lupa saat kau bilang kau punya rasa yang sama ku tak menyangka aku bahagia ingin ku peluk dunia kau izinkan aku ’tuk dapat rasakan cinta you know me so well girl i need you (girl i need you) girl i love you (girl i love you) girl i heart you i know you so well girl i need you (girl i need you) girl i love you (girl i love you) girl i heart you [rap] hatiku rasakan cinta, dia buatku salah tingkah i know you so well, you know me so well you heart me girl, i heart you back i miss you, i love you, ah ah ah i need you, i love you, i heart you baby i need you, i love you, i heart you baby baby, you know me so well (you know me so well) girl i need you (girl i need you) girl i love you (girl i love you) girl i heart you i know you so well (i know you so well) girl i need you (oh i need you) girl i love you (oh i love you) girl i heart you tak ada yang bisa memisahkan cinta waktu pun takkan tega kau dan aku bersama selamanya
 ~ Lirik Lagu : SMASH- I Heart You ~ <3
Saturday, July 28, 2012

PostHeaderIcon Puisi!

Puisi...<3
JIWA KOSONG...


kasih...
merangkai kata ungkapan jiwa
terhampar dalam hamparan
sejak tiada mendengar suaramu 
sangat terasa kehampaan
hari-hari sunyi tanpa gairah
jiwa kosong
semua teramat mati
kasih...
kerana cinta teramat dalam 
pengharapan dalm penantian
hati menangis...teriris
rindu akan dirimu di setiap waktu
memeluk bayangan mu di setiap tidur
ku faris pada renungan hati
selagi jiwaku masih ada
dirimu akan tetap ku raih...
namun...
jika diriku sudah tiada
suatu kebanggaan
bahwa diriku telah memiiki
"CINTA SEJATI"

PostHeaderIcon Morning!

Kla la Ermanizza tido lok k...ngatok bha....:( morning....bye bye bye....Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh... <3
Friday, July 27, 2012

PostHeaderIcon Menjaga hati kekasih!

Mula Nya Ermanizza Nk Belajar Menjaga Hati Kekasih Nya,Boleh Berjaya Ka?? *AMIN*
1. Puji lah pakwe anda. Ya, lelaki hensem kat atas dunia ni berapa kerat sahaja. Tapi disebabkan "cinta itu buta" maka cinta tidak lagi mengenal paras rupa bak kata orang tua-tua.. Tiba-tiba rasa geli pula tulis entry ni.. haha... Puji pakwe korang tu, bukan puji hari-hari, tapi cukup lah sekali seminggu atau sebulan sekali. Nanti dia perasan pula korang menipu ye tak
 2. Jangan Merajuk Selalu Ya, perempuan memang selalu merajuk! Perasan atau tak, lu orang memang kuat merajuk secara sedar atau tidak. Mungkin lu orang bajet merajuk tu comel, padahal comel sikit-sikit aje. Asyik-asyik merajuk, asyik-asyik merajuk.. Buat "buku merajuk" satu bijik. Merajuk sebulan sekali dah la.. hahaha... 
 3. Jangan cerita detail sangat pasal pakwe anda Ya, mengikut kajian status gua semalam di facebook, "perempuan cerita semua benda kat kawan dia eh? SEMUA?" kebanyakan gadis gadis nampaknya akan cerita segala benda dekat bestpren diaorang. Dan menatang ni lah yang paling kami laki-laki tidak suka benor. Kenapa? Kerana pada masa akan datang lelaki semestinya jumpa makwe punya bestpren, dan pandangan bestpren tu lain benor gayanya bila jumpa.. macam kami ni buat salah, macam kami ni jimbek sangat, macam...
 4. Jika lu orang ni sudah menjadi golongan isteri maka bak kata orang tua-tua cara paling penting yakni ilmu paling atas menjaga suami ni ada dua. Pertama pada perutnya, kedua pada kemaluannya. Ada bini jenis yang buat satu sahaja, sama ada bagi suami makan makanan sedap ataupun aktiviti bilik tidur tu sedap. Apa kata buat dua benda dalam satu masa. Bak kata orang putih "kill two birds with one stone". Peribahasa ini bukan bermaksud membunuh kemaluan suami anda dengan batunya sendiri, tapi buat dua perkara pada satu masa yang sama. Dengan lebih tepat lagi gabungkan "menjaga perut" dan juga "menjaga kemaluan" menjadi satu perkara.. hahaha.. hebat tak? ke takde orang paham ayat gua tulis? hahaha..

PostHeaderIcon PABILA RASA SEDIH DAN KETIKDAKPUASAN HATI BERLAKU..

Dikala hati resah.. melalui saat-saat sedih.. saat-saat sukar.. putus cinta..putus kasih.. pergaduhan sesama insan.. pelbagai monolog dalaman akan berlaku.. monolog antara hati dan akal..
 Hati : sakit!!
 Akal : sabar~
 Hati : kau tak rasa apa yang aku rasa..
 Akal : tapi aku tahu apa yang kau rasa, dan sabar adalah perkara terbaik. .
Hati : cakap senang laa!!
 Akal : jika kau tak ingin bersabar, apa yang ingin kau lakukan?
 Hati : entah..marah,menangis?
 Akal : maka sabarlah perkara terbaik untukmu..marah hanya mengeruhkan keadaan, menangis menunjukkan kau lemah..
 Hati : rasa yang dipendam akan makin parah..
 Akal : hilangkan sakitmu dengan melupakan perkara itu..
 Hati : mana mungkin,nak melupakan sesuatu bukan senang,apatah lagi perkara yang menyakitkan
 Akal : alihkan tumpu mu,sandarkan apa yang kau rasa pada Tuhanmu.dunia tempat persinggahan semata-mata,tiada guna kau bersedih akan perkara didalamnya.. 
Hati : bagaimana jika sakit ku ini kerana sahabat..
 Akal : maafkanlah..dalam hidup ini kau akan berjumpa bermacam jenis manusia,manusia tak sempurna,begitu juga dirimu.terimalah kelemahan orang lain sepertimana orang lain menerimamu..
 Hati : jika orang lain tak menerimaku?
 Akal : biarkan..biarlah hina dimata manusia asalkan mulia dalam pandanganNya.
 ~ semoga kita sentiasa dalam kewarasan akal.. dalam membuat pertimbangan dalam semua soal.. setiap yang berlangsung ada hikmahnya.. berusahalah kita mencari hikmah tersebut samada secara nyata atau tersembunyi ~

PostHeaderIcon Jangan Tuduh Aku!

Jangan kau tuduh aku Tuduh aku selingkuh Sadarkah ucapanmu adalah doamu Jangan kau tuduh aku Tuduh aku selingkuh Sadarkah tuduhanmu Akhirnya yang ajariku ‘tuk selingkuh Jangan kau tuduh aku Tuduh aku selingkuh Sadarkah ucapanmu adalah doamu Dan jangan kau tuduh aku Tuduh aku selingkuh Akhirnya yang ajariku ‘tuk selingkuh Reff: Makanya kamu jangan sembarangan berkata Karena setiap kata adalah doa Inilah akibatnya kau sering menuduhku Inilah akibatnya kamu memojokkanku Akhirnya aku selingkuh Makanya kamu jangan sembarangan berkata Karena setiap kata adalah doa Inilah akibatnya kau sering menuduhku Inilah akibatnya kamu memojokkanku Inilah akibatnya kau sering menuduhku Inilah akibatnya kamu memojokkanku Akhirnya aku selingkuh...

(Lirik Lagu Wali Jangan Tuduh Aku) ..:D
Monday, February 20, 2012

PostHeaderIcon boring..:(

     Boring ehh,dh la semua family kmk sakit,kat umah tok jadi sunyi bha...sakit nk juak palak tok ehh bila batuk terasa didada bha sakitnya...BORING eeee 
kmk tok tahu xsihat lg juak main leptop lg juak on9 bebualll rasa ehhh...:(
Header image is a painting by ©Audrey Kawasaki.