About Me

My Photo
my life
Name:Dygku Nur Ermanizza Bte Awg Kamil Date birth:20.071995 Place of birth: sibu Status:In an Open Relationship with Awang Afiq Nationality:Malaysian school:T:1-2 SMK TIONG HIN,T:3-5SMK TUN ABG HAJI OPENG..<3 :D
View my complete profile

Layan!

Followers

Ermanizza kamil

Ermanizza kamil

photographer

photographer

ngegeh jap jk

ngegeh jap jk

me..:)

me..:)

wiwittt

wiwittt

mena sekali!

mena sekali!

iloveyoubie

iloveyoubie

senyum :)

senyum :)
>
JANGAN CUBA NAK CURI SAYA PUNYA,KALAU KAMU FOLLOW BOLEH LAH... HAHAHA.. ^__^

My lovve

My lovve

syg nya aie..!

syg nya aie..!

menaliarrhhh

menaliarrhhh

boring!

boring!
Dygku Nur Ermanizza Bte Awg Kamil. Powered by Blogger.
Wednesday, December 28, 2011

PostHeaderIcon Ya Allah.

  Ya Allah ya maha besar,terima kasih kerana beri hamba jodoh yang baik,hamba berharap jodoh hamba orang yang Beriman padamu Ya Allah,hamba berharap glak2,hamba mahu dia ialah teman hidup hamba smpe bila-bila...Mun dia bukan jodoh hamba,hamba mahu tengok dia bahagia disisi jodoh nya Ya Allah,mun hamba dapat jodoh lain,hamba mahu jodoh hamba orang yang berima padamu Ya Allah...*AMIN*
  
bebualll erma ehhh..:P
Sunday, December 25, 2011

PostHeaderIcon doakan untukmu sayang

Kau mau apa,
 pasti kan ku beri Kau minta apa,
 akan aku turuti
 Walau harus aku terlelah dan letih Ini 
demi kamu sayang Aku tak akan berhenti 
Menemani dan menyayangimu 
Hingga matahari tak terbit
 lagi Bahkan bila aku mati 
Ku kan berdoa pada ilahi 
Tuk satukan kami disurga 
nanti Taukah kamu apa yang
 ku pinta Di setiap
 doa sepanjang hariku
 Tuhan tolong 
aku tolong jaga dia Tuhan
 aku sayang dia 
 Aku tak akan berhenti 
Menemani dan menyayangimu 
Hingga matahari tak terbit 
lagi Bahkan bila aku mati
 Ku kan berdoa
 pada ilahi Tuk satukan
 kami disurga nanti 
 (Tuhan tolong aku juga jaga dia,
 Tuhan akupun sayang dia) 
 Aku tak akan berhenti
 Menemani dan menyayangimu 
Hingga matahari tak terbit 
lagi Bahkan bila aku mati 
Ku kan berdoa pada ilahi
 Tuk satukan kami disurga nanti
<3

PostHeaderIcon awak!

  ♥ 1 ♥ awak nakal 
♥ 2 ♥ awak manja 
♥ 3 ♥ awak comel
 ♥ 4 ♥ saya suka awak 
♥ 5 ♥ awak kawan saya & saya harap untk lebih 
♥ 6 ♥ saya nak awak jadi kakak/abang atau adik saya 
♥ 7 ♥ saya suka kawan dngan awak 
♥ 8 ♥ saya sayang awak
 ♥ 9 ♥ saya nak jadi couple awak 
♥ 10 ♥ awak kawan baik saya 
♥ 11 ♥ awak seorang yang ikhlas 
♥ 12 ♥ awak kawan yang baik 
♥ 13 ♥ awak hensem 
♥ 14 ♥ awak cantik
 ♥ 15 ♥ saya senang berkawan dengan awak . . bagi nombor yg sesuai untk saya . . ♥ :)
hihiii...ska2 bha..♥ :)
Tuesday, December 20, 2011

PostHeaderIcon kenapa???

  kenapa saya sayang dengan kamu????kenapa saya suka kamu???kenapa saya cinta kamu???kenapa saya sukar tinggal kamu???kenapa saya terlalu rindukan kamu???kenapa saya rasa happy bila bersama kamu???kenapa saya tidak pernah mahu marah kamu bila kamu marah saya???kenapa saya ska bela kamu???kenapa saya tergila-gilakan kamu???kenapa saya suka lihat muka kamu lama-lama???kenapa saya senyum bila kamu ada di sisi saya???kenapa saya suka dgar sora kamu????kenapa saya selalu fikirkan kamu???kenapa saya ingt plok kamu tidak akan lepas-lepas tetapi saya tidak dapat ???mmm...:(
    kenapa semua ini terjadi kepada saya???
 sekarang saya perlukan doktor cinta...
dimana saya perlu cari doktor cinta???
tolong beri tahu saya..
saya perlukan sekarang...pls.
:P
Bebuallll erma ya...ahhahaha...<3
  .

PostHeaderIcon bebualllll

time kmk dua kaka,xdh kaka lain,so kmk dua main abg,akak...bebuallll kmk dua tok..ahahah..:P
abg ein:hey 
akak erma:hey 
abg ein:leh knl x,kmk abg ein,grk adik ktk,erma ya bha.. 
akak erma:ow..leh...okey.. 
abg ein:kmk dh lama ska ktk,ktk ska kmk nk??adik ktk mdh ktk ska kmk.. 
akak erma:ya ka...aok kmk ska ktk..hiihih.. 
abg ein:bnar ktk ska kmk ka??? akak erma:aok la... 
abg ein:kmk PUTUS semua grk kmk la...
 akak ein:bnar ka,bgus la.. 
abg ein:sebenarnya...kmk ska ktk bha... akak erma:kmk pun ska ktk...
 abg ein:ktk senyum nk??
 akak erma:aok la..
 abg ein:kmk ska nggn ktk senyum....cute....
 akak erma:hihihihi..ktk ehhh,bujat...
 abg ein:<3
 akak ein:<3 
ahahahahhah(bebuallll kmk dua my love...ehhh..xdh kerja lain):P
i love u boy....<3
Sunday, December 18, 2011

PostHeaderIcon ahahhahah

    pic lucu....mcm jk...ahahha..(beualll dh kmk tok,boring glak tek nk...):P







Thursday, December 15, 2011

PostHeaderIcon besttt

(my song...<3)(kmk ska lagu tok..bestttt..)muahhh...:)
I'M YOURS - JASON MRAZ
Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some


I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours


Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
A la peaceful melody
And It's our God-forsaken right to be loved love loved love loved


So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours


Scooch closer dear
and i will nibble your ear


I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what i be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue


I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
this is our fate, I'm yours


Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
A lá one big family (2nd time: A lá happy family; 3rd time: A lá peaceful melody)
It's your God-forsaken right to be loved love love love


I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours


No please, don't complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours


No please, don't hesitate
no more, no more
It cannot wait
<3
Wednesday, December 14, 2011

PostHeaderIcon Search for Ombak Rindu | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!

Search for Ombak Rindu | MusicDumper.com - Free MP3 Downloads, Music Search and Embed Codes for your Profile!
Sunday, December 11, 2011

PostHeaderIcon cinta datang lagi...hihiii

   yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....kmk dh blt ngn ein,happy ehhh,ein milik kmk,kmk akan jaga peluang yang dh diberi nya...inysallah..*amin* kmk sayang nya...i love u boy,tok jk kmk pat cta knk terlalu happy glak alu xpa nk mdh papa lg....mmm...alu malu mok kaka ngn nya,rasa bru grk jk...mm...pjl aku juak...ahhahah...:(
Friday, December 9, 2011

PostHeaderIcon berpindah!!

  lupa mok mdh,,hihii,erma kan ska mdh...hahahaha..mdh li arrhhh...:P
ari tok kmk berpindah di hotel tanahmas dlm kol 12.30pm mcm ya  sebab hotel kmk org sebelom tok pindah di kingwood hotel,boring bha,dh la xbest line x luju lg ya,kdak berhantu lg ya,takut..huhu..boring glak2 walaupun hotel baru..huhu..p sekarang pindah di tanahmas hotel ya best juak,line nya laju bha,n byk lg best nya...huhuu...mdh li arrhh,pjl kmk tok ow..bebuualll...:P
Wednesday, December 7, 2011

PostHeaderIcon kuching-sibu

  pagi tok kmk ngn mama breakfast di KINGWOOD HOTEL...:P          
Tuesday, December 6, 2011

PostHeaderIcon sibu kmk datang

    today my family and me go to sibu,sarawak..ihihihi..dimana kmk lahir la...i am very happy la...ihihi... pagi2 dh bgun,hahah..awal li arrhh,dh sakit perut tok...hihiih..lak cerita panjang k,perut sakit tok..bye all..xsabar la .....yeaaaaaaaaaaaaaaaaaa go to sibu..:P                          

PostHeaderIcon time boring!!!

 hari kmk bgun kol 2.30 mcm ya,kmk boring3 glak hari tok,dh bgun aher,huhuuu...boring dh jak ari tok,xdh molh papa,boring2 tiba2 jak  bergambar..ahhahha..mahu lihat..hahaha..mok ka???









     ahhahaha..ngegeh..:P
Monday, December 5, 2011

PostHeaderIcon lucu..ahahhaha

Suka cium dahi isteri........suami yang romantis.
Suka cium pipi isteri...... .suami yang penyayang.
Suka cium mulut isteri..... .suami yang gelojoh.
Suka cium tengkuk isteri..... ..suami yang mata keranjang.
Suka cium telinga isteri..... ...suami yang sensitif.
Suka cium leher isteri.........suami yang penyabar.
Suka cium payudara isteri...... ..suami yang suka bermanja.
Suka cium tangan isteri..... .suami yang hipokrit.
Suka cium ketiak isteri..... .suami yang menerima isterinya seadanya.
Suka cium punggung isteri...... .suami yang suka bergurau.
Suka cium kaki isteri...... suami yang terlalu menghormat isteri.
Suka cium orang lain punya isteri...... .suami nak mampos!
Sunday, December 4, 2011

PostHeaderIcon serikin

  hari tok kmk tek kmk g jil kat serikin ngn family kecuali kak eka jk x dh,nya g kerja ari tok tek,so yang pergi,kmk,kak mira,nana,dekna,mama and yan..kmk org jln g serikin so happy ehhh,mcm-mcm jak dibeli..aahhahah..(mdh li arrhh)..bila pergi tek semua xsabar mun pulang semua lemah,kepanasan,kmk mdh org p kmk sendiri mcm juak..huhuuu..mmm.mls mok cta panjang2,palak kmk pening time jln tek..uhuhuhu,mok pergi tidoooooooooooooo..
bye kwn dlm blogger n bye satu malaysia,
pjl la kmk tok..bebualllll...:P                       
Thursday, December 1, 2011

PostHeaderIcon bosan ehh time tok!!!

   hari tok kmk bosan glak,xdh molh papa,mok mkn,dh,mok nggn tv xpat sebab ujan hari,mok on9,bosan juak bha,mun mok suroh ya jln xpat ujan bha...xpa molh papa ehh,gurin jk la,nggu kol 9:30 kemas umah...mmm..bosan...mok otp ngn my loVe p nya bz kerja,mls mok ngco nya...mm...gurin jk la...:(
Wednesday, November 30, 2011

PostHeaderIcon xnie mok cari

    kmk mok beli hp blueberry 7300 ehhh..p x dh duit,kmk dh mdh ngn org berapa harga nya,ada yang mdh 100,105,299..mm..mun la kmk ada duit dh kmk beli ko...p xdh duit,ada pun Rm5 ringgit jk ko...bebualll bha..duit..ohh..duit..oh..duit..datang la pada 
kmk ow,kmk perlu akan duit ya..hp samsung kmk rosak,xpat tekan tenggah nya...mmm..nasib kmk la kan...:(      
               
Monday, November 28, 2011

PostHeaderIcon Cinta yang iklas!!

 Cinta yang ikhlas dapat menjamin kehidupan yang lebih ceria dan bahagia tetapi cinta yang tidak disulami dengan kasih sayang akan mendatangkan derita pada diri kita.Walau bgaimanapun,kehadiran cinta amat penting dalam hidup kerana ia mampu menjadi pendorong dalam melakukan aktiviti seharian,setersnya membuatkan diri anda sentiasa cergas,sihat dan gembira.
(tetapi kita jgn lupa jaga diri time berpasangan okey..ingt *ALLAH*.jgn la alu lupa keluarga or diri sendiri mun dh senang ya..)
(bnar li arrhh...)ahhahaha..:)
Thursday, November 24, 2011

PostHeaderIcon hari yang sedih

hari tok kmk sedih,sebab kwn kmk pembedahan knk nya ada ketumbuhan dalam hati nya..sedih bha..nya xpernah mdh kmk pa sakit nya...p x la,kmk harap nya sembuh dari sakit nya n selamat pembedahan nya hari tok..*AMIN* cian ngga nya ehhh,harap nya dapat menhadapi semua ujian ALLAH.."atikah mesti kuat k,"
mok ngga pic nya x..jap k..
tok kmk ngn nya,rindu ehh,time mcm tok...mmm..p sekarang xdh lg,knk kmk dua ssuh jumpa..ada  pic nya ngn kmk.jap ahhh..
(kmk akan doa ktk selamat dalam pembedahan ya k...kmk mok ktk kuat akan semangat ktk k atikah Fazalin,my BFF forever..muahhh..*AMIN*)
Wednesday, November 23, 2011

PostHeaderIcon bosan la hari ini

*Yan: pergi main fustsal di arena sukan..
*Mama: lagi bz ngn hp bru nya "xperia play(Sony Ericsson)..
*Kak Mira & grk nya :lagi bz buat beger..
*Kak Eka: lom pulang kerja nya,dari kol 9 pagi- 10 malam..
*Nana:mengaji n wa jidah..
*Dekna: lagi ngga cta kanton nya..(Tom and Jery) sambil main games..
          dan kmk on9 la..boring ehhhh...mmm..




Tuesday, November 22, 2011
hari tok kmk tiba2 rindu ngn kwn kmk,Fifi Airina dan juga Atikah Fazalin,p kmk lebih dekat ngn Atikah Fazalin ,rindu juak ngn Fifi Airina..mmm...yohh rindu glak ehhh,harap2 nya dua baik jk..*AMIN*
*alu la kmk buka lagu :Shabah Sejati -SO7*

bujat li arrrhh,bnar li arrhhhh...ahahahhahahah..



Monday, November 21, 2011
Mother talk to me"next year no longer play a lot or facebook..next year much will tuition..erma and nana really going to learn,because ermaand erma will UPSR and SPM...leptop mother store sabbatical time just playing facebook..understand children..
ermanizza: okey mother,i understand...


bnar li arrhhh...:)
(adakah saya dapat mendapati semua ini,insyallah...)





Friday, November 11, 2011

PostHeaderIcon takuttt

hari tok kmk kelahi ngn kak mira...mcm tok cta nya,nya suroh kmk anta air adik kat bawah..kmk mdh nggu lak??xpande sabar,lepas ya nya mdh kmk "boh kurang ajar,rubak kelak,alu kmk jawab,kuar la ko ya..alu la kmk tutup pintu kuat,kmk tutup pintu sebab kmk takut knk rubak oleh nya,so kmk takut la,nya mdh kmk tok xko berani ngn aku nk,mesti la kmk x berani sebab nya kakak kmk,kmk berani pake mulut jk la nk???mcm nie rasa nya bila kmk x buka pintu ngn nya,mcm rasa kmk dolok,nya x buka pintu ngn kmk dolok..,,dh la anok kta depan org,sapa x malu...kesabaran kmk xpat nggu tek bha,ya kmk mls mok dgar kata nya time nya mdh buka pintu..ya jk kmk pat molh selain x mok rubak nk ngn kakak sendiri..oww..kmk x bukan pintu ngn nya alu nya mdh mama yang kmk skype,maka buka lagu n blog..huuhuhu...p mama mdh nya mcm tok,knk ko mira paka mok SPM ko lagi juak mok rubak..hahahah...lagi rasa..puas kmk bila dgar nya knk anok,ada nya mdh ngn grk nya pas tok..mm..paka....huhuuhuh..skahati jk...nk jln konon..mm...mama mdh mun mk jln kemas lok blt ko ya..hahahhahaha...jln jk kerja paka mok SPM...
Thursday, November 10, 2011

PostHeaderIcon bermimpi je

*Bermimpi melihat rumah terbakar :atinya,akan menderita dalam waktu singkat...
*Bermimpi diri atau rumah anfa terbakar:menandakan anda akan mendapat ilmu kebajikan di dunia dan akhirat...
*Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singlat,tapi kalaumimioinya menjelang pagi,bersirat akan datang kaya...
*Mimpi melihat rumah orang terbakar,bermakna akan berjumpa dengan oarng sedang naik darah...
(yang mana satu pilihan saya,p saya takkan pilih mana satu,sbb mama mdh mun mimpi kol 2ptg mcm x benar,ia main dalam tido jk..mimpi jk bha,mun bnar mimpi kol 2 pagi mcm ya...)hihiiii....
selamat kmk.ahhahaha...:)

PostHeaderIcon mimpi plek!

hari tok 10/11,kmk x pat tido ngn nymn,selalunya kmk tido kol 2.-8mcm,p hari tok kmk tido,kol 2 smpe kol 5..huhuuh..kmk mimpi yang plek lagi,kmk mimpi rumah kmk terbakar,mmm..pat tanda nya ow...takut bha...boring...mm..plek2 jk la...
Saturday, November 5, 2011

PostHeaderIcon raya haji..

selamat hari raya haji semua,kmk mok mintak maaf mun kmk ada molh salah k...harap ktk org bahagia time raya haji tok...mm....
  *Mata kadeng salah melihat 
Mulut kadang salah cakap
  Hati kadang salah menduga 
Maafkan segala kesilapan yang kmk pernah molh k..         
**SELAMAT HARI RAYA HAJI SEMUA**
 *Sebelum cahaya surga padam,
Sebelum pintu tauat tertutup,
  Sebelum mohon maaf zahir dan batin....




         

Friday, November 4, 2011

PostHeaderIcon mmmm

tahun depan kmk from 5,mok belajar bnar2..mmm.pke2 kmk bodo ehh baru mok belajar,p xpa kmk akn berusaha mok berjaya,kmk yakin kmk boleh..insyaallah..walaupun kmk x lulus kelak p kmk dh berusaha nk,p mun lulus"alhamdullilah la nk...amin....:)
Sunday, October 30, 2011
boring dh mlm tok ehhh,dh la esok pulang,coba la mlm tok,pat kmk sekolah nk,rindu ngn nya bha,ngga muka jk jadi lah.;.huuhuh...:(
Saturday, October 29, 2011

PostHeaderIcon kuching-sibu

 28/10,ya itu semlm kmk pergi kuching ke sibu,jam 10.00pm,pake bas..dlm bas ya kmk sejok ehhh,p kmk ada rasa rindu ngn yan,kak eka,kak mira n nana,rindu ngn nya org ehhh,selalu nya mun mok g mcm tok kmk ngn family bha...mmmm,tok x kmk ngn dekna n mama jk..mmmm....sabar jk la,smpe jk kat sibu kol 4.55,yohhh smpe jk kat sibu rindu nya juak dimana kmk lahir la di sibu tok...hihihih,bebuallll kmk tok....tok jk la mls mok cta panjang2..kepak...kmk boring tok,p yan kol tek,nya mdh mun erma ikut mama xdh jln p mun ikut yan ada jln,mama mok jln ngn kwn nya jk..hahhhaa...p bnar2 kmk rindu yan...ihihihih...harap la yan sihat n happy kat kuching...kmk g xlama tiga hari jk,p kmk rasa lama ehhhh,mcm tiga bulan..uhuhuhu...sabar jk la..bnar li arrhh..:)
Monday, October 24, 2011

Lirik Ne Yo

Ne Yo – I’m In Love

no tears, no tears no more done cryin’ now
no pain no pain, said i found another way
no games, not like before now up here on this cloud
no time for yesterday, now let me explain
got a new woman, lovin me in every way that she can,
all she wanna be is part of my life,
save to say that im in a better way, better way hey
got a new woman loves to walk around just holdin my hand
cupid must have found us now i like that
lovin this woman
does anybody understand
that i’m in love (love love)
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalala
that i’m in love (love love)
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalalalalala
no stress, no fuss, no fight when i’m in her arms
no time no day no night (no nothin better noo)
so much more than okay, life is made of this
no her, no me , no way
now let me explain
got a new woman, lovin me in all every way
that she can, all she wanna be is
part of my life, save to say that im in a better way
better way
got a new woman loves to walk around just holdin my hand
cupid must have found us now i like that
lovin this woman
does anybody understand
that i’m in love (love love)
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalala
that i’m in love (love love)
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalalalala
i want the whole damn world to know
show is love when grow
carry the message, far as it can go
man i’m in love
sometime my way is close
there’s nothin i can’t hold back this feelin
true lovin’ is were dealin baby
i i i i’m in love i i i i’m in love
does anybody understand i’m in love
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalalala
i’m in love
and i think i found the real thing (real love)
gotta love to make ur heart say(lovelove)
you got me singin’ lalalalalalala
lalalalala i’m in love
Sunday, October 16, 2011

PostHeaderIcon belajar....

 hari tok kmk g putaka ngn kwn n ngn kak kmk,time ya kmk boring bha,so kmk bergambar,p lg juak boring,kmk mala pk hal ein bha,rindu glak,coba ada nya,akan best...mmmmrindu bha..mls mok cta panjang2,dh la k..
  byk lg sebenarnya,p mcm mok byk nk..
(mdh li arrhh)ihihihih


p ada lg time pulang dari putaka,tiba2 ein mcg kmk bha,nya mdh mcm tok:syg!tok no bru boy k,sory boy xada berita,ari isnin tok boy ada sesuatu beri ngn syg ehhh,rindu nya"miss boy ehh,kmk mok cari kdit lok ehh,pat kol free tok,rindu sora nya..terima kasih ALLAH n tq myfriend juak,knk dh tolong kmk k...ihihihih..happy ehhh...
LOVEYOUSOMUCHBOY!!
Friday, October 14, 2011
time like this would be too long for his, 
Shaqirin .B. Jamain..hihiii...
p bnar la kmk ngn terlalu rindu kan ktk boy..i miss u boy..kmk still love ngn ktk boy,forever k,i promise boy,,
*AMIN*
    


PLAIN WHITE I'S-RHYTHM




Thursday, October 13, 2011

PostHeaderIcon lupa mok cta!!

(12/10/2011) semlm kmk jadi model kak eka...huhhu...best la juak..pic ckit jk pic la,xpa..janji jadi model kak eka kejap jk..ihiihih..








tok la model kak eka..hahahhaha...
Saturday, October 8, 2011

Hakikat untuk Jadi Jurugambar Hebat..

Tiada jalan pintas untuk jadi jurugambar yang hebat. Pertama sekali, kita perlu ada ilmu. Ilmu boleh didapati dengan belajar. Hadir kursus, baca buku, bertanya kepada yang tahu dan sebagainya. Tetapi, ilmu tanpa amal dan latihan tidak akan menjadikan kita mahir.
Ada sesetengah orang yang menganggap, dengan menghadiri kursus fotografi, mereka akan terus jadi mahir. Tetapi, hakikatnya, kemahiran tidak boleh diperolehi dalam masa yang singkat. Hadir kursus boleh memberikan kita ilmu dan kefahaman. Tetapi, kemahiran hanya akan datang dari latihan dan pengalaman.
Dengan minat yang mendalam, sepatutnya kita akan sentiasa berlatih merakam gambar tanpa rasa jemu dan tidak menganggapnya sebagai beban. Kurang masa dan kurang wang bukan alasan untuk kita tidak berlatih merakam gambar. Kita boleh berlatih merakam gambar dengan mencuba berbagai-bagai teknik dan kemahiran hanya dengan berada di dalam rumah. Tidak perlu pergi jauh. Tidak semestinya mencari subjek yang menarik di luar rumah untuk berlatih merakam gambar.
Tentu sekali, memiliki peralatan kamera yang mahal juga bukanlah satu cara yang boleh menjamin kita untuk menjadi seorang jurugambar yang hebat.
Fotografi bukanlah suatu hobi mudah yang penuh dengan keselesaan. Fotografi adalah untuk orang yang sukakan cabaran. Jika anda ingin berjaya dalam fotografi, anda mestilah sanggup untuk berusaha bersungguh-sungguh dan melupakan jalan pintas.

PostHeaderIcon harap la pat...AMIN

 Assalamualaikum wbrt...
*mok tauk x pa hobi kmk,hobi kmk mok jadi jurugambar*
        hobi kmk ,kmk mok jadi jurugambar,rancangan kmk nk??kmk kan x telalu pande nk,lepas from 5 kmk akan masok mara jk,ambil jurugambar,mun pande kmk masok lebih bgus lg dari mara la,amin,p ambik jurugambar juak,ia ialah hobi kmk ehh..hihiih..(mdh li arrhh...)whatever la...mmm..kmk berazam untuk belajar menjadi seorang jurugambar yang paling comel..hahahahah...Wish me luck...akhirnya kmk menemui hobi yang yang lebih upgrade...hihiihih..
wow....kck ehhh..hebatt....:)


Sunday, September 4, 2011

PostHeaderIcon lelaki paling bodo!!

lakonon yang terbaik..
aku di bulak laki sialll tok...

PostHeaderIcon mmm

mmm,ari tok ku putus ngn nya ehhh,tauk knk pa,sbb nya sendiri mok putus,xpa,,ku xduli nya mok putus kan x,,whatever nya la nk...nya putus ngn aku knk nya jilz ngn org byk ska ngn aku,nya mdh susuh mok grk ngn org kck bha,,pa ka nk???pjl dh jk..mls ku mok gago hal nya..putus2 la,mls ku mok ngn k0 lagi bha,ku pun dh boring ngn ko ya...eewww..
Friday, September 2, 2011

PostHeaderIcon happy b;day yan..

happy b'day yan,i ilove yan.muahhh,semoga panjang umo dan murah rezeki k..jgn mnas jk k lak muka smpe tua..muahhh..
i love u yan,muahhh..<3

Thursday, September 1, 2011

PostHeaderIcon maksud mimpi berjumpa seseoarng!!!

cta hal mimpi tek,lupa mok mdh pa maksud mimpi kmk tek:
Kadang seseorang bisa menjadi begitu bosan dengan rutinitas harian mereka. Terkadang mereka bosan dengan pekerjaan yang dengannya mulut mereka tersuapi, kadang dengan pasangan yang telah memberi mereka anak. Dan beberapa orang aku ketahui mulai bosan dengan kehidupan, mereka bosan dengan Tuhan. Ada beberapa orang yang semakin hari semakin ramai di kalangan mereka. Mereka percaya bahwa alam mampu hadir tanpa peran Tuhan. Dan manusia mereka anggap berasal dari monyet.
Baiklah. Kita tidak akan membahas tentang mereka. Karena tugas kita adalah berbicara, mengajak dengan sebaik-baik bahasa dan perkataan. Masalah mereka menurut apa yang mereka pikirkan, atau apa yang kita pikirkan, itu adalah urusan Tuhan. Tugas kita bukan memaksa mereka, cuma Tuhan yang mampu memaksa. Tugas kita adalah cuma menyampaikan, apa yang semestinya tersampaikan.
Dan aku bosan. Aku mulai bosan dengan rutinitasku yang cuma hampir 24 jam berada di kamarbahkan tidak menjejakkan kaki ke pintu terluar atau pagar dari areal rumah ini. Sungguh aku bosan untuk terus berada di kamar. Aku ingin pergi, sama seperti orang pada umumnya: menikmati udara dan sinar mentari.
Aku bosan dengan laptopku yang cuma 1 jam aku matikan di antara 24 jam perputaran waktu sehari-semalam. Aku bosan dia tetap hidup dan terus bercahaya. Aku ingin di padam, lantas semua lampu juga aku matikan. Aku ingin nyenyak tertidur tanpa harus bangun dengan perasaan pelik dan gundah.
Monday, August 29, 2011

PostHeaderIcon selamat hari raya!!!

selamat hari raya semua,maaf zahir dan batin ya...
Sunday, August 28, 2011



mcm kmk molh rambut bru bha,nya biasa p kmk ska daripada nk dolok ya...hihiihih...kmk ska..ihih
(mdh nya tek)..i like..<3
Friday, August 26, 2011

PostHeaderIcon ne nya ow??

mcm kmk boring bha,kmk merajuk ngn hbie tok,(nangis)knk nya janji mok skype ngn kmk mlm tok p nya xdh pun,kmk mdh kmk nya kwn amirul,wan ne???kwn nya mdh mcm tok'nya g umah abah nya tek,kol nya nun kwn nya mdh mcm ya kat kmk??dh kol xjawab bha ..mmmm..huhuuhuh,,...jahat hbie ya!!!janji jk....kmk rindu ktk hbie,i love u hbie,hbie  ya bukan mok mdh mun g umah abah,kol ka mcg ka,tok x ktk mcg xbls,ktk kol x jawab,kadang-kadang jawab ya pun nya mdh mcm tok jk'kelak kol hbie k lg ada kerja tok ayg,bye love u..ya la di mdh nya ngn kmk,sedih ati kmk,rasa kecewa ada juak ehhh...bebualll dh kmk tok..ehhmmm....bila ktk mok pulang hbie,kmk bnar-bnar rindu ktk tauk x ktk ahh????kmk mala pk hal ktk jk ehh....syg hbie..hbie!!!
Thursday, August 25, 2011

PostHeaderIcon last day!!!!

26/08/2011..bermulanya cuti hari raya..xsabar lg mok raya ehh,time kat sekolah tek,kmk happy glak-glak walaupun xramai yang x datang sekolah,cuti awal mdh nya org tek nk...huhhuh...ya jk kmk mok mdh..hahahah..boring dh jk ow..kepak glak bha,kmk mok tido ya kmk mls mok cta panjang2..kla bye..SELAMAT HARI RAYA k bagi umat islam....hihii...pjl dh jk ehhh,sabar jk la..
-mcm kmk org bergambar bha,hahahahah,...bebualll!!!














i am happy today!!!

PostHeaderIcon Rindu la pula!!



mcm kmk bnar-bnar rindu ngn hbie kmk bha,pa plh nya ow,dh mkn ka lom,dh mandi ka???mcm kmk selalu mdh mcm ya bha..uuhuhuh,bru jk beberapa jam kol lg mok kmk kol nya ehhh,kmk xakan pernah boring ngn nya ehh,kmk syg nya..i love wan zaidil,kmk pk bha yang kmk bnar-bnar x mok lepas nya,kmk takut nya curang ehh knk byk ompuan ngco nya p hbie kmk nya xmok ngga ompuan lain selain kmk,pk kmk lg lelaki tok mun dh boring tinggal nya jk kta tok,p kmk harap hbie kmk xakan mcm ya okey hbie kmk akan jaga hati nya n kmk mesti pande ambil hati nya,fhm sikap nya..,love u hbie...muahhhh,...syg nya..<3
Header image is a painting by ©Audrey Kawasaki.